Domeinnaam kopen ?

Start je een nieuw bedrijf, lanceer je een nieuw product of verander je van merk?

 

 

De domeinmarkt kan een moeilijke plek zijn om zaken te doen. Er zijn miljoenen domeinnamen, geregistreerd in honderden topleveldomeinen. Naarmate meer en meer woorden, woordgroepen en afkortingen domeinnamen worden, moeten bedrijven steeds vaker de gewenste namen van derden verkrijgen. Professionele hulp bij het verwerven van domeinen is een waardevolle investering.

 

 Lees hier tips over de juiste domeinnaam.

Doordat wij toegang hebben tot een uitgebreid netwerk kunnen wij het kopen van een domeinnaam voor uw organisatie efficiënt, moeiteloos en stressvrij maken. Wij kunnen u helpen een domeinnaam te vinden die past bij uw merk, bedrijf of organisatie.

Start hier

Consult

  • Gratis consult en voorbereidende sessie.
  • Wij verzorgen alle aspecten van uw domeinaankoop van A tot Z.
  • Domeinaankopen daar worden wij wakker van
  • Wij staan bekend om ons doorzettingsvermogen en professionaliteit.
  • We hebben onze reputatie opgebouwd met tevreden klanten.
  • Ons netwerk en onze strategie gaan hand in hand om de resultaten te leveren die onze klanten gewend zijn
Heeft u de perfecte domeinnaam gevonden; en weet u niet zeker waar of hoe u eraan moet beginnen.

Wat doen wij voor jou.

Bepaal je budget

Voordat we contact opnemen met de eigenaar van een domeinnaam en in onderhandeling gaan, willen we dat je een budget voor ogen hebt. Net als bij het kopen van elk redelijk geprijsd artikel, moet je eerst een prijs bepalen voor het hoogste bod dat u kunt geven.

Bekijk namen in dezelfde branche met andere vergelijkbare statistieken en kijk voor hoeveel ze zijn verkocht.

Zodra je de domeinnaam hebt getaxeerd en een budget heeft bepaald, bent u klaar om naar stap 2 te gaan. Let op: aan een fatsoenlijke domeinnaam kan een aardig prijskaartje hangen. Van enige  duizenden euro’s tot tientallen, zo niet honderdduizenden euro’s. En net als onroerend goed kan het beste van het beste voor miljoenen of tientallen miljoenen euro’s worden verkocht. Lees hier tips over de juiste domeinnaam.

Bezoek de domeinnaam om te ontdekken hoe hij word gebruikt.
Zodra er een budget is besproken en er een reel beeld is van de waarde brengen wij een bezoek aan de domeinnaam. Als de domeinnaam wordt gebruikt door een bedrijf dat er een eigen merk omheen heeft gebouwd zal het prijskaartje aanzienlijk hoger zijn. Dit komt omdat we rekening moeten houden met de reële marktwaarde van het domein en de tijd, energie, geld en middelen die het bedrijf zal moeten gebruiken om over te schakelen naar iets nieuws.
Dat gezegd hebbende, alleen omdat er een website op het domein is, wil nog niet zeggen dat de domeinnaam ook daadwerkelijk door het bedrijf als zodanig wordt gebruikt.
We weten echter niet precies wat er achter die tijdelijke aanduiding gebeurt zonder contact op te nemen met de eigenaar. Misschien staat de huidige registrant op het punt zelf een nieuw product of dienst te lanceren. Of misschien hebben ze een paar jaar geleden honderdduizenden dollars betaald voor het domein voor een project dat nooit is uitgekomen.
Veel domeinen zijn sinds hun oprichting vijf, tien of zelfs twintig keer van eigenaar veranderd. Ga er nooit vanuit dat de huidige registrant de oorspronkelijke eigenaar is uit 1995.
De echte eigenaar traceren

De eerste stap is het uitvoeren van een WHOIS-zoekopdracht, die enige informatie over het domein geeft, waaronder:

  • registratie datum
  • Wie heeft de domeinnaam geregistreerd
  • Wanneer de domeinnaam verloopt
  • De registrar (staat niet gelijk aan eigenaar)

Houd er rekening mee dat de WHOIS niet meer is wat het was. Veel registrars bieden diensten aan om de WHOIS-informatie voor hun klanten te blokkeren. Als dit het geval is, zullen we wat dieper moeten graven!

Contact leggen
Afhankelijk van wat er wordt gevonden na het uitvoeren van de WHOIS-zoekopdracht, bepalen we de beste methode om met de de eigenaar contact op te nemen. Sommige eigenaren willen niet gevonden worden en het kost buitengewoon veel moeite om ze te lokaliseren om hun aandacht te trekken. Dit kan zijn in de vorm van een maar meestal meerdere telefoongesprekken of berichten. een vast bod, een handgeschreven brief of misschien zelfs een roadtrip naar hun huis of kantoor!
Onderhandelen
Als het contact is gelegd en er is een reactie ontvangen, is het tijd om te onderhandelen. Dit betreft niet alleen de aankoopprijs, maar alle andere voorwaarden van de verkoop. Hoe gaat de koper bijvoorbeeld betalen? In hoeveel termijnen zal de betaling plaatsvinden? Wie dekt de kosten voor het gebruik van een neutrale derde partij die de transactie faciliteert? Hoe lang duurt de overdracht van de verkoper naar de koper? Er zijn veel voorwaarden die verder gaan dan de aankoopprijs die betrekking hebben op domeinnaamtransacties.
Kopen

Er zijn meerdere bedrijven gespecialiseerd in het leveren van escrow-services voor aankopen van domeinnamen.
Het gebruik van een erkend en verzekerd escrow-bedrijf is een van de beste verzekeringspolissen die u kunt kiezen.

Bent u klaar om de juiste domeinnaam te kopen. Laat ons je helpen. Neem contact op.